ORGANSKI ZALOGAJI
DORUČAK
![]() |
Sastojci:
|
|||
Priprema: Na ulju izdinstati sitno iseckan luk, posle 5minuta dodati papriku koju smo prethodno isekli na komadiće. Posolite, poklopite i krčkajte na tihoj temperaturi dok povrće ne omekša. Ubacite jaja i mešajte. Pecite kajganu uz stalno mešanje dok ne postane mrvičasta. Poslužite odmah uz sir ili jogurt. | ||||
Sastojci:
- mladi kupus - cvekla - šargarepa - jabuka - luk - limun, maslinovo ulje - himalajska so |
![]() |
|||
Priprema: Povrće iseći na tračice, začiniti. Obogatite salatu bademima, lešnicima, orasima ili narom po želji! | ||||
![]() |
Sastojci:
- 1 mala šolja prosa - 2 šolje vode - 3 jaja - kašičica himalajske soli - kašika maslinovog ulja - domaći kozji sir - soda bikarbona |
|||
Priprema: Umutite jaja, dodajte so, sodu bikarbonu i ulje. Nakon toga dodati obareno proso i sve zajedno sipajte u kalupe obložene papirom za pečenje. Kada napunite kalupe u sredinu svake smese dodati komade kozjeg sira. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 220 stepeni oko 20 minuta. | ||||
Sastojci:
(zeleni) - 150ml bademovog mleka - 100g mladog spanaća - 100g jagoda (mogu biti smrznute) - 1 banana - kašika svežeg đumbira |
![]() |
|||
Priprema: Ubaciti u blender i mutiti dok ne dobijete kremastu teksturu! | ||||
RUČAK | ||||
![]() |
Sastojci: - 250g sočiva - 2 čena belog luka - 200g svežeg spanaća - 3 sveža paradajza - 1/2 kašike karija - 1-2 kašičice narendanog đumbira - maslinovo ulje, himalajska so, cimet |
|||
Priprema: Operite i naseckajte spanać. U dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje. Dodajte izgnječegi beli luk, đumbir, kari, cimet i so i mešajte sastojke oko minut na slaboj vatri. Dodajte spanać, promešajte i poklopite na minut dva dok spanać ne omekša. Zatim dodajte skuvano sočivo i paradajz, poklopite i dinstajte oko 20 minuta. Na kraju možete dodati malo svežeg peršuna. | ||||
Sastojci: - 2 lososa medaljona - 4 kašike maslinogo ulja - 1/2 kašičice soli - sok od 1 limuna - 200g gustog jogurta - 2-3 čena belog luka - začini |
![]() |
|||
Priprema: Marinirajte ribu! Namažite gril tiganj sa 2 kašike maslinovog ulja i dobro zagrejte. Spustite komade ribe, pa pecite svaki 5-10 minuta sa obe strane, u zavisnosti od debljine. Pomešajte jogurt sa sokom od pola limuna, dodajte sitno iseckan beli luk i začine po ukusu. Poslužite ribu uz ovaj preliv i salatu po želji. | ||||
![]() |
Sastojci: - 3 šake svežeg spanaća - 2 crna luka - 5 čenova belog luka - organska pavlaka - 100g šampinjona - 150g organske testenine - začini, maslinovo ulje |
|||
Priprema: Na vrelom ulju se proprži iseckan crni luk. Dodaju se iseckani šampinjoni, spanać, pavlaka, beli luk i začini. Kuva se dok se sos malo ne zgusne. Na kraju sve sjedinimo sa prethodno skuvanom testeninom. Ostaviti malo da odstoji da testenina upije ukus sosa. | ||||
VEČERA | ||||
Sastojci: - polovina glavice karfiola - 1 crveni luk - 3-4 čena belog luka - 2 crvene paprike - rukola - organski kozji sir |
![]() |
|||
Priprema: Zdravo testo za picu možete pogledati ovde. Kada je osnova napravljena, obogatite je po želji. Pecite na 220 stepeni oko 10-ak minuta. | ||||
![]() |
![]() |
|||
SLATKIŠI | ||||
![]() |
Sastojci: - 200g čokolade od 70% kakaa - 3 kašike maslinovog ulja - 3 kašike meda - 60g kokosovog šećera - 150g seckanih lešnika - 20 pečenih lešnika |
|||
Priprema: Istopiti čokoladu na pari sa maslinovim uljem. U to dodajte med, kokosov šećer i seckane lešnike. Sve izmešajte i ostavite fil da se malo stegne. Kad odstoji podelite smesu na jednake delove. Svaki deo uvaljajte u kuglicu, zatim je spljoštite i u sredinu stavite pečeni lešnik. Potom ponovo napravite lopticu. | ||||
Sastojci:
- 1dl maslinovog ulja - 1 kafena šoljica oraha - 3 kašike agavinog sirupa - džem od kajsija - 2 kafene šoljice speltinog brašna |
![]() |
|||
Priprema: U činiji pomešati sve sastojke i zamesiti testo tako da bude srednje tvrdo. Ako je potrebno dodati još brašna. Razvaljajte testo oklagijom na debljinu prsta i modlicom vaditi vanilice. Poredjajte ih u pleh i pecite na 160 stepeni 20 minuta. Možete da ih jedete tako ili da ih filujete domaćim džemom (recept za domaći džem bez konzervansa) ili rastopljenom crnom čokoladom. | ||||
![]() |
Sastojci: - 200ml kokosovog mleka - 200g čokolade od 70% kakaa - 1 kašika meda - šaka smrznutih malina - kokos za dekoraciju |
|||
Priprema: Na pari otopite čokoladu pa dodajte pomalo kokosovog mleka i mešajte da se sve sjedini. Kada bude gotovo, možete da dodate i kašiku meda, ali ne morate zavisi od gorčine na koju ste navikli. Sipajte mus u male činije i odozgo dekorišite sa smrznutim malinama i kokosovim brašnom. | ||||