ČETKICE ZA ŠMINKANJE

 1. Četkica za nanošenje senke za oči - Pomoću profesionalne senke za oči, ona će bolje prijanjati na kožu, lakše će se nanositi i njenom upotrebom možete da izbegnete grube linije na kapcima.
 2. Četkica za pregib kapaka - Ova četkica obično služi da osobama koje imaju spuštene kapke olakša senčenje u  svetlije boje na pregibima, otvori oči i pogled i vizuelno oči napravi većim nego što jesu.
 3. Četkica za nanošenje kremaste senke za oči - Sam naziv govori da je ova četkica namenjena lakšem nanošenju u razmazivanju kremaste senke za oči na osetljivu i tanku kožu kapaka.
 4. Smudge četkica za senku - Zbog malog oblika namenjena je nanošenju senki za oči intenzivnih boja jer njen oblik omogućava preciznost u nanošenju bez stvaranja nereda.
 5. Četkica za ajlajner - Sama reč govori da se upotrebom ove četkice može dobiti savršeno precizan izgled linija iscrtanih ajlajnerom. Naravno, ovo se odnosi ukoliko se radi o ajlajneru u kremastom stanju ili ajlajnera u gelu.
 6. Četkica za nanošenje ruža - Iako spada u najmanje potrebne četkice za šminkanje, ona nekada može dobro doći kao pribor u preciznom nanošenju ruža na spoljašnje ivice tako da se ruž ne razmazuje i ne izgleda neuredno nanesen.
 
 1. Četka za podlogu - Ovom četkicom možete najjednostavnije naneti podlogu na lice a da ona izgleda i jeste jednako nanesena.
 2. Bockalica - Ova četkica je takođe namenjena nanošenju podloge ili čak pudera u kamenu, ali tehnikom bockanja, odnosno utapkavanja po licu. Ovu četkicu i tehniku šminkanja najčešće koriste profesionalni šminkeri.
 3. Četkica za puder - Ova četkica omogućava jednostavno, ravnomerno i brzo nanošenje pudera na kožu, ali je poželjno da njene dimenzije ne budu prevelike.
 4. Četkica za rumenilo - Ovu vrstu četkice ima svaka dama koja se šminka redovno. Dakle, bez nje i ne možemo da zamislimo šminkanje. Poželjno je da njen oblik bude manji, zakošen da ne bi došlo do previše nanošenja rumenila na obraze u jednom potezu.
 5. Četkica za ruž - Ova četkica se smatra najmanje potrebnom četkicom u svakodnevnoj upotrebi. Međutim, njenom upotrebom možete da izvučete pravilne crte i precizno našminkate uglove usana, što nije lako učiniti samo ružem bez četkice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ove i mnoge druge četkice možete pronaći u prodavnicama "Make-up land"-a. O tome više na stranici kontakt.

 

Početna     Biografija     Istorija šminke     Šminka     Kontakt