Restoran "Pustolov"

Restoran "Pustolov" je pravo mesto za beg od monotone svakodnevnice. Naš meni i ambijent odvešće vas u druge kulture.Upoznajući raznovrsnu trpezu Evrope zaboravićete da ste tu, u srcu Zemuna.

Turska

Karakteristično za Turke je da jedu sporo i sa pauzama. Često između jela vole da zapale cigaretu ili popiju piće. Normalno je jesti samo kašikom i viljuškom. Svuda i uvek se nudi crni čaj. Čak i kada ste u redu u nekim objektima možete očekivati ovakvu ponudu.

Italija

Prema nepisanom pravilu, večera je previđena za vreme od 19 do 21h. U originalnim italijanskim restoranima, račun vam neće biti dostavljen odmah nakon jela. To ne znači da vas konobar ne primećuje nego je deo kulture uživanje u hrani bez požurivanja.

Grčka

Zavisno od doba dana i od raspoloženja, uz meze i glavno jelo pije se uzo ili belo vino. Grci lagano uživaju u jelima, kako bi najbolje osetili njihov raskošan ukus. Druženje za trpezom je važan socijalni momenat u ovoj kulturi. Savremeni tempo života uneo je mnoge promene, ali bez obzira na to nedeljno popodne se provodi sa širom porodicom uz dobru hranu.

Mađarska

Tokom proteklih hiljadu godina dolazi do mešanja, kako u kulturi tako i u hrani, istoka i tradicije zapadnog sveta. Recepti su preuzimani i prilagođavani u skladu sa ukusima nacije. Prateći tok istorije, svakom novom epohom mađarska kuhinja postajala je bogatija, iz svakog perioda prenela je najkvalitetnija jela u sadašnjost. U osnovi ove kuhinje nalazi se svinjetina,teletina i perad za šta je zaslužan nomadski duh ovog naroda iz ranih godina.