RECEPTI
Piletina u limunu
Sastojci:
-pileće grudi
-4 čena belog luka
-1 limun
-2 kašike peršuna
-2 šolje spanaća
-1 šolja pileće supe
-1/2 kašike paprike
-1 kašika bibera
-1/4 kašike soli
-3 kašike putera
-1/2 šolje pavlake za kuvanje
-1/3 šolje parmezana
-1 šolja belog vina
Način pripreme:
1. Zagrejati rernu na 200 stepeni
2. Začiniti piletinu sa soli, paprikom, biberom.
Staviti na stranu.
3. Otopiti 2 kašike putera u velikom vatrostalnom
tiganju
4. Staviti piletinu da se prži sa obe strane dok
ne postigne zaltno braon boju, oko 2-3 min po strani. Izvaditi piletinu i
staviti je u tanjir.
5. rastopiti preostali puter u istom tiganju,
dodati beli luk i mešati naredna 2 minuta.
6. Dodati supu, pavlaku za kuvanje i parmezan, i
nastaviti sa mešanjem.
7. Kada proključa, regulisati temperaturu. Dodat
spanać i peršun, ostaviti da krčka dok se spanać i peršun ne skuvaju i dok
se sos ne počne zgušnjavati.
8. Nastaviti sa kuvanjem sosa narednih 5-6 minuta,
dok se sos ne zgusne.
9. Zatim vratiti piletinu u tiganj, staviti tiganj
u rernu i peći 25-30 min.
10. Kada jelo bude spremno, ostaviti ga da odstoji
5 min, zatim ga servirati.