RECEPTI

U ovom odeljku možete da nađete neke od naših recepata, naravno bez tajnih začina jer ne možemo bas toliko da vam otkrivamo. Recepti su prilagođeni čak i početnicima, tako da nećete imati puno nedoumica dok ih spremate kod svoje kuće. Nadamo se da ćete uz pomoć njih postati zaista pravi kuvar. Srećno!!

 

 

 

 

 

 

Piletina u limunu

Sastojci:
-pileće grudi
-4 čena belog luka
-1 limun
-2 kašike peršuna
-2 šolje spanaća
-1 šolja pileće supe
-1/2 kašike paprike
-1 kašika bibera
-1/4 kašike soli
-3 kašike putera
-1/2 šolje pavlake za kuvanje
-1/3 šolje parmezana
-1 šolja belog vina


Način pripreme:
1. Zagrejati rernu na 200 stepeni
2. Začiniti piletinu sa soli, paprikom, biberom. Staviti na stranu.
3. Otopiti 2 kašike putera u velikom vatrostalnom tiganju
4. Staviti piletinu da se prži sa obe strane dok ne postigne zaltno braon boju, oko 2-3 min po strani. Izvaditi piletinu i staviti je u tanjir.
5. rastopiti preostali puter u istom tiganju, dodati beli luk i mešati naredna 2 minuta.
6. Dodati supu, pavlaku za kuvanje i parmezan, i nastaviti sa mešanjem.
7. Kada proključa, regulisati temperaturu. Dodat spanać i peršun, ostaviti da krčka dok se spanać i peršun ne skuvaju i dok se sos ne počne zgušnjavati.
8. Nastaviti sa kuvanjem sosa narednih 5-6 minuta, dok se sos ne zgusne.
9. Zatim vratiti piletinu u tiganj, staviti tiganj u rernu i peći 25-30 min.
10. Kada jelo bude spremno, ostaviti ga da odstoji 5 min, zatim ga servirati.

 

Pizza Italijana

Sastojci:

- 2 1/4 kašike suvog kvasca ili 1 ceo sveži kvasac
- 2 šolje mekog brašna
- 1 kašika soli
- 1 šolja vode









Način pripreme:


1. Pomešati kvasac i toplu vodu i sačekati da odstoji 1 min.
2. Dodati so i brašno, promešati.
3. Mesiti dok ne postane elastično, ili dok se smesa ne odvoji od posude i postane kompaktna i glatka.
4. Ostaviti da odmori 15-30 min na toplom mestu. Mi obično ostavimo da odmori oko 20 min.
5. Kada se testo podiglo, razvući ga oklagijom u željeni oblik.
6. Zatim ga posuti kašikom ulja, staviti paradajz pelat po želji i ukusu i posuti ga origanom.
7. Staviti da se peče 7 min u prethodno zagrejanu rernu na 240 stepeni.
8. Kada testo bude spremno, izvaditi ga iz rerne i na testo poređati sšunku, pršutu, kobasicu ili šta već volite.
9. Tako testo vratiti u rernu da se dopeče jos 7 min, zatim opet izvaditi testo iz rerne i poređati svežu mocarelu i vratiti opet u rernu 2-3 min samo dok se sir ne otopi.
Američke palačinke

Sastojci:
- 6 velikih jaja
- 230 gr brašna
- 2 kašike praška za pecivo
- 280 ml mleka
- 2 zahvata soli






Način pripreme:

1. Odvojiti žumanca od belanca i staviti ih u razdvojene posude.
2. Izlupati belanca sa soli dok ne postanu penušava i tvrda masa kao šlag.

3. U drugoj posudi u žumanca dodati brašno, prašak za pecivo i mleko, spojiti sve zajedno pre nego se dobro izmiksaju.
4. U tu posudu dodati izlupana belanca, i izmešati sve zajedno, ali polako, jer ako se bude mnogo lupalo po belancima onda naše palačinke neće biti vazdušaste, zato je najbolje koristiti silikonsku špatulu ili običnu kašiku.
5. Zagrejati tiganj za palačinke na srednjoj temperaturi, jer ako se pregreje onda će palačinke da pregore na nekim mestima i odmah će da izgube željeni ukus.
6. Ako vam je lakše za početak možete koristiti ulje ili puter, mada su sa puterom dosta lepšeg ukusa, ali ako već imate tiganj za palačinke neće vam biti potrebno ni jedno ni drugo.
7. Kada sipamo smesu na tiganj, bitno nam je da svaka strana postigne zlatnu boju, ali kako najlakse da znamo da nam je pečene strana, to će pokazati sama smesa kada sa nepečene strane budemo videli balončiće koji pucaju, tada je vreme da palačinku okrenemo. Najlakse je za to koristiti plastičnu špatulu jer sa nje najlakše palačinka može da sklizne.
8. Kada završimo sa pečenjem, palačinku stavljamo na tanjir i ukrašavamo je, naš predlog vam je da stavite 2-3 palačinke jednu preko druge i da ih prelijete sa javorovim sirupom, tako najviše možete uživati u pravim američkim palačinkama. Prijatno!!
Malina čizkejk

Sastojci:
-24 oreo keksa
-1/4 rastopljenog maslaca
-500 gr blagog krem sira
-1 šolja pavlake na sobnoj temperaturi
-3 velika jaja+2 žumanca, na sobnoj temperaturi
-1 1/2  šolje šećera
-3 kašike brašna
-1 1/2 vanila ekstrakta
-1/4 šolje svežeg soka limuna
-100 gr istopljene bele čokolade
-3/4 svežih malina
-3 kašike šećera
-1 šolja slatke pavlake
-1/4 šolje šećera

Način pripreme:
1. Oreo kekse izblendirati dok ne budu skroz smrvljeni. Zatim ih dobro promešati sa otopljenim maslacem. Staviti smesu u pripremljenu dublju tepsiju, prtisnuti rukom da bi se napravila kora. Zatim odložiti.
2. Izblendati krem sir i pavlaku dok smesa ne postane skroz galtka. Dodati jaja, žumanca i šećer i opet izblendati. Dodati brašno i vanilu i opet izblendati 30 sekundi. Koristeći silikonsku špatulu, dodati limunov sok i otopljenu belu čokoladu i nežno mešati.
3. Sipati smesu na već pripremljenu koru i lepo zagladiti površinu sa silikonskom špatulom.
4. U blender stavitimaline i miksati ih dok ne postanu skroz glatke i dok ne izgube svoju pulpu i dodati im šećer. Sa tim malinama prelivamo nepečeni čizkejk, viljuškom malo okružimo po površini da bi maline i smesu za čizkejk malo izmešali a i dobili lepe linije po kolaču.
5. Zatim čizkejk staviti u već zagrejanu rernu da se peče oko 1h i 30 min, kada bude pečen, isključiti rernu i ostaviti ga odstoji jos 45 min unutra sa blago otvorenim vratima.
6. Kada prođe izvesno vreme, vadimo čizkejk iz rerne i skidamo kalup oko tepsije tako što ćemo nožem pokalo da prođemo po ivicama. Prekriti ga samolepljivom folijom i staviti u frižider da odmori narednih 6h.
7. Slatku pavlaku pripremiti prema uputima na ambalaži i servirati je uz parče čizkejka.
Početak
CV
Biografija
Restoran
Meni